به گزارش ایرنا، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اظهار داشت: آمارها نشان میدهد اکنون هرمزگان تبدیل به محل باراندازهای مواد مخدر شده است. به گفته عباس میرزاد، قاچاقچیان بخشی از این مواد را به استانهای کرمان و یزد و سایر استانها ترانزیت میکنند، بخش دیگر در استان مصرف میشود، این واقعیت است که تنها ۱۰ درصد مواد مخدر کشف میشود و به ۹۰ درصد دیگر دسترسی نداریم. او با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان هرمزگان، تصریح کرد: با توجه به همجواری استان هرمزگان با استانهای مرزی کشور و وجود سواحل گسترده، سوداگران مرگ در پی افزایش ترانزیت مواد مخدر به مناطق مختلف هستند که باید اقدامات مقابلهای در این رابطه تشدید شود. میرزاد ضمن تأکید بر اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی در راستای مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر در سنین پایین بهویژه نوجوانان ابراز داشت: مواد مخدر در بین زنان و دختران تا پیشازاین سابقه بسیار کمی داشته و باید با اتخاذ تدابیر لازم جلوی گسترش این پدیده زشت و مخرب در بین بانوان جامعه گرفته شود.
طرح برخورد با خردهفروشان مواد مخدر اجرا میشود
سرپرست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان با بیان اینکه سن مصرف مواد مخدر کاهشیافته است، گفت: طرح برخورد با خردهفروشان در اطراف مدارس در دست اجرا است. به گفته میرزاد، در اطراف برخی مدارس ممکن است توزیع مواد مخدر وجود داشته باشد که این موضوع را در دستور کار و پیگیری قرار دادهایم. او افزود: صدها نوع مواد مخدر در دنیا وجود دارد و برای خانوادهها ناشناخته است لذا به آموزشوپرورش هم تأکید شده که نسبت به آگاهسازی خانوادهها اقدام کنند. سرپرست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان یادآور شد: پیشگیری از این آسیبها نیازمند نظارت خانوادهها و مدیران مدارس است زیرا احتمال شیوع آن در مدارس وجود دارد.
اجرای طرحهای پیشگیرانه اعتیاد باهدف توانمندسازی
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر هرمزگان گفت: شورای هماهنگی مواد مخدر این استان در ۳ حوزه فرهنگی و پیشگیری طرحهای مختلفی را با رویکرد توانمندسازی جامعه کارگری، دانشآموزی و دانشجویی آغاز کرده است. ابراهیم فرهادی نیا افزود: در سال گذشته باندهایی که کار توزیع مواد مخدر را انجام میدادند ارزش نرخی اموال و دارایی ۲ میلیارد ریال بود. او ادامه داد: در حوزه مقابله با خردهفروشان فرهنگسازی و اطلاعرسانی از آسیبهای استفاده از مواد مخدر و شناسایی توزیعکنندگان اصلی و خردهفروشان، اجرای طرح پاکسازی نقاط آلوده و تشکیل کارگروههای مواد مخدر ازجمله راهکارهای مهم در مبارزه با این پدیده است. دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر هرمزگان برگرداندن معتادان متجاهر به استانهای خودشان، بازآموزی و توانمندسازی و اشتغال را از دیگر برنامههای حوزه پیشگیری عنوان کرد. فرهادی نیا گفت: در حال حاضر ۱۷۰ کلینیک و مرکز اقامتی میانمدت و سرپایی در هرمزگان وجود دارد که از این تعداد در ۱۱۰ کلینیک خدمات سرپایی انجام میشود.
کشف ۱۸ تن انواع مواد مخدر در هرمزگان
فرمانده انتظامی هرمزگان گفت: مأموران مبارزه با قاچاق مواد مخدر استان در سه ماه نخست امسال ۱۷ تن و ۹۹۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف کردند. سردار عزیزا... ملکی افزود: این مقدار مواد مخدر کشفشده شامل ۱۵ تن و ۸۵۲ کیلوگرم تریاک، یکتن و ۸۷۷ کیلوگرم حشیش، ۳۸ کیلوگرم هرویین و ۲۳۰ کیلوگرم نیز سایر مواد بوده است. او بیان داشت: در این مدت با تلاش شبانهروزی مأموران انتظامی هرمزگان ۱۵ باند کلان قاچاق مواد مخدر در استان منهدم شد و در این راستا ۹۳۰ قاچاقچی مواد مخدر که ۶۱۷ نفر آنها از خردهفروش بودند، دستگیر شدند. فرمانده انتظامی هرمزگان اظهار داشت: همچنین مأموران انتظامی استان در این مدت موفق به شناسایی و توقیف ۲۸۱ دستگاه خودرو سبک و سنگین حامل مواد مخدر شدند. ملکی یادآور شد: در مدت سه ماه گذشته ۱۸۱ مرحله طرح مقابله با ورود و حملونقل مواد مخدر باهدف برخورد با قاچاقچیان اصلی و توزیعکنندگان کلان مواد مخدر در استان اجرا شد. او همچنین از دستگیری ۱۱ هزار و ۵۳۱ معتاد کارتنخواب در این مدت خبر داد.
زاویه نگاه به پدیدهها و آسیبهای اجتماعی خیلی مهم است
یک جامعهشناس و پژوهشگر اجتماعی در هرمزگان دراینباره با تأکید بر نگاه جامعهشناختی به موضوع اعتیاد و نیز مدیریت این آسیب اجتماعی گفت: زاویه نگاه به پدیدهها و آسیبهای اجتماعی خیلی مهم است زیرا پدیدههایی مثل اعتیاد و طلاق درد جامعه است پس اینها آسیب را هستند و نباید بهراحتی از کنار این دو مهم گذشت. منصور اخلاقی پور اظهار کرد: بهعنوانمثال علت پایین آمدن میانگین سنی مصرف مشروبات الکلی این است که الگوهای زندگی عوضشده، باورها و اعتقادات جوانان تغییر کرده، به لحاظ عرفی نیز خانوادههای حساسیت خود را به این موضوع ازدستدادهاند. او افزود: در راستای مشکل سلامت اجتماعی، سلامت روانی نیز کم میشود و لذا افراد راه گریز خود را گرایش به سمت اینگونه مسائل بیشتر میکنند؛ بنابراین باید خانوادهها روی این موضوع بیشتر مراقبت کرده و نظارت داشته باشند. اخلاقی پور بر بررسی علل افزایش گرایش به اعتیاد در سطح کلان تأکید کرد و افزود: در بررسی عوامل توسعه این آسیب اجتماعی باید به ساختارهای اقتصادی، هویتیابی، تحرک اجتماعی و کثرتگرایی فرهنگی توجه شود.